Каракачанов: Смъртта на Емин показва, че нещо се случва в ДПС
Каракачанов: Смъртта на Емин показва, че нещо се случва в ДПС / netinfo

Смъртта на Ахмед Емин е показател, че нещо се случва в ДПС. Преяждането с власт и разпределянето на огромни финансови потоци вероятно е довело до отношения в ДПС, различни от политическите и идейните, коментира председателят на ВМРО Красимир Каракачанов във Велико Търново.

Случаят с началника на кабинета на Ахмен Доган пропуква доверието към непогрешимостта на ръководство на ДПС, но заради капсулирания характер на тази партия едва ли ще се стигне до разцепления или големи конфронтации, заяви Каракачанов.

Във Велико Търново той коментира още, че предизборната коалиция „Движение напред" ще бъде учредена на 2 ноември в НДК, когато ще бъдат обявени десетте основни точки в програмата на коалицията. Тя обединява ВМРО, „Лидер” и Земеделски народен съюз (ЗНС).

Коалицията остава отворена и за други политически формации, както и за граждански сдружения. Една от основните ни тези е, че следващото българското управление трябва да бъде не партийно, а експертно. Амбицията на „Движение напред" е да стане нов патриотичен балансьор в българския политически живот, каза Каракачанов след заседание на Националния съвет на ВМРО във Велико Търново.