Канят Цветан Цветанов отново да води листата на ГЕРБ във В. Търново
Канят Цветан Цветанов отново да води листата на ГЕРБ във В. Търново / Дарик нюз, архив
Канят вицепремиера Цветан Цветанов отново да води листата на ГЕРБ във В. Търново
62248
Канят вицепремиера Цветан Цветанов отново да води листата на ГЕРБ във В. Търново
  • Канят вицепремиера Цветан Цветанов отново да води листата на ГЕРБ във В. Търново

Кандидатите за депутати на ГЕРБ- В. Търново, номинирани от общинските структури на партията в областта, ще станат ясни до 16 март. Два дни по- късно областният координатор на партията Даниел Панов ще изпрати имената в Изпълнителната комисия в София.

Вече са определени датите на общинските събрания. Те започват от събота, 9 март, и трябва да приключат до 15-ти този месец, каза за Дарик общинският председател на ГЕРБ в старата столица и народен представител Евгени Стоев. На тях всеки присъстващ има право да номинира по един кандидат за депутат, след което се гласуват посочените имена.

Според утвърдените критерии могат да бъдат предлагани членове и симпатизанти на ГЕРБ, които са лоялни към партията и са доказали, че работят за нейния авторитет и решаването на проблемите на българските граждани. Кандидатите трябва да имат съществен принос в развитието на ГЕРБ; да не са придобили имотно състояние от престъпна дейност или при условията на „конфликт на интереси"; да се ползват с уважение и доверие от съгражданите и колегите си; да умеят да работят в екип. В листите ще се търси и равнопоставеност между квотите за жени и мъже.

"Единствено и само от компетентността на Изпълнителната комисия е да определи окончателно с решение водача на листата, както и кандидатите за народни представители и тяхната подредба в листата на ГЕРБ. Мисля, че най- добре е да поканим отново за водач на листата вицепремиера и министър на вътрешните работи в оставка Цветан Цветанов. Той бе избран за депутат в настоящето Народно събрание от нашия многомандатен район и смятам , че ако бъде номиниран от събранията отново ще приеме", каза още Евгени Стоев. Самият той ще се кандидатира отново за народен представител, ако получи доверието на съпартийците си.

"Ако не бъда номиниран това няма да е лична трагедия, защото съм си имал работа и не съм се хранил от политиката. Това, че съм бил в парламента три години и половина, не означава, че трябва да продължа да се занимавам с политика", коментира Евгени Стоев.

Чуйте го в звуковия файл.