Калоян Чакъров е новият старши треньор на Етър ВТ, целта е Б група
Калоян Чакъров е новият старши треньор на Етър ВТ, целта е Б група / Дарик нюз, архив

Калоян Чакъров е новият старши треньор на „Етър ВТ”, целта пред мъжкия отбор е първото място през новото първенство на Северозападната  „В” група и влизане в професионалния футбол. Новината съобщи тази сутрин президентът на клуба Александър Нанков. Снощи той е разговарял с вече бившия наставник на тима Сашо Ангелов, за да му съобщи решението си, а преди това е обсъдил бъдещето на клуба с кмета на Община Велико Търново Даниел Панов. На срещата е получил категорични уверения от градоначалника, че ще получи необходимата подкрепа за високи цели пред „Етър ВТ”.

„Основната задача за нас е влизане в „Б” група. Разговорите ни с г-н Панов бяха много ползотворни, гарантирано ни бе обезпечаване от общината и от спонсори. Поставихме му въпроса и за терена в Дебелец, който ще бъде възстановен след потопа и отборът ще тренира отново там. Решено бе представителният отбор да има нов старши треньор и това е Калоян Чакъров, като изборът му е общ. Лично аз го познавам от много години - още от Радиотехникума, където бяхме съученици. Калоян е човек с опит и познания у нас и в чужбина. Той е много амбициозен и има визия за бъдещето на отбора”, коментира Александър Нанков. Основната част от отбора ще се запази, като ще бъдат привлечени и нови футболисти, а Чакъров вече работи по новата селекция.

Президентът на клуба благодари на Сашо Ангелов за свършеното през миналия сезон, подчертавайки, че е създал отбор от нищото. Като причина за промяната той посочи натрупаното напрежение, но заяви, че вече бившия треньор винаги ще има своето място в клуба.

„Радостен съм, че отново съм в „Етър”. Работата ми започна преди време и сега ще продължа със същия ентусиазъм. Осъзнавам цялата отговорност, защото това е „Етър”! Очаквам да успеем да се обединим ръководство, щаб, фенове, общественост, в едно– мястото на „Етър” е сред професионалистите.

Трябва да направим отбор, който да отговаря на нивото и високите цели. Все още не сме закъснели с времето, въпреки че е възможно някои от досегашните играчи вече да са в други отбори. Но ще разберем кой държи на „виолетовия” дух. Ще има и нови попълнения. Само хора, заинтересовани морално, ще бъдат добре приети при нас”, категоричен бе Калоян Чакъров.

Той подчерта, че е в отлични отношения с досегашния наставник Сашо Ангелов и му предстои да чуе неговото мнение за всеки от играчите.

„Нашите отношения са колегиални, важно е в един клуб да има приемственост. Работата не ме плаши, знам, че ще ми е трудно, но това ме абмицира още повече”, завърши Калоян Чакъров.

Той е роден на 11 май 1971 г. във В. Търново. Юноша е на “Етър” и шампион на България с тима през 1991 г.