Кадет от Сержантския колеж е Железният мъж на НВУ
Кадет от Сержантския колеж е Железният мъж на НВУ / Дарик нюз

Кадетът Румен Тодоров от Професионалния сержантски колеж спечели седмото издание на атрактивното състезанието “Железен мъж”. Надпреварата бе част от спортния празник на Националния военен университет “Васил Левски”.

Състезанието включваше повдигане на чували с пясък от 50, 60 и 70 кг върху варели с височина 1 метър, бягане с обла греда с дължина 4 метра за време, търкаляне на голяма автомобилна гума, бягане с два метални сандъци от по 40 кг за време и теглене на джип с въже на дистанция от 50 метра.

Спортният празник се проведе на язовира в Полевия учебен център „Беляковец”. Стартът бе даден от началника на Военния университет бриг. ген. Цветан Харизанов, който подчерта ролята на спорта за изграждане на физическа и психическа устойчивост. В богатата програма бяха включени няколко дисциплини. Освен “Железен мъж” имаше още канадска борба, риболов, състезание с лодки, военно- приложна игра, теглена на въже, конкурс "Мис и Мистър Национален военен университет" и демонстрации на специализиран ръкопашен бой.

Близо 100 курсанти и сержанти от факултетите на НВУ във В. Търново, Долна Митрополия и Шумен се включиха в различните дисциплини. Призьорите бяха наградени от полк. Коста Баев, председател на Университетския спортен клуб. Освен купи, грамоти и медали имаше премии за първите трима в “Железен мъж” в размер на 80, 70 и 50 лева, торти, риболовни такъми и др.