Изчезнаха книгите на Георги Стоев
Изчезнаха книгите на Георги Стоев / netinfo

Изчезнаха романите на Георги Стоев от книжарниците във Велико Търново. Единични бройки все още има само в една от централните книжарници, но те са от по-старите книги на Стоев, сред които „СИК” и „ВИС”.

Хит на книжния пазар от няколко дни в старата столица са предимно поредицата на писателя „BG КРЪСТНИКЪТ”. Никъде обаче няма от тези книги. Количествата се изчерпаха окончателно след убийството на Георги Стоев, казват търновските книжари. Преди това също имаше интерес, но сега романите му наистина се превърнаха в хит, признават букинистите. По техни наблюдения хора от всякаква възраст, професии и образование търсят и четат книгите за подземния свят.

На особена почит сред любителите на тази литература са и романите на Христо Калчев и Владо Даверов. Във Велико Търново много се купува и „Чудовището ДС” на Даверов, разказват още книжарите. Според тях големият интерес се дължи на конкретиката на тези книги, в които с имена и подробности се разказва за хората от подземния свят и връзката им с известни политици и бизнесмени.