Избраха спортната десятка на В. Търново
Избраха спортната десятка на В. Търново / netinfo
Трима лекоатлети и по един представител на други седем вида спорт влязоха в Десятката на В. Търново за 2007 година. Избраха ги членовете на Кимисията за младежта и спорта към Общинския съвет на Старата столица и журналистите пишещи и говорещи за спорт. Гласуването бе в петък. На сбирката в Общината се събраха и представители на повечето спортни клубове, но по предложение на президента на ХК “Етър- 64” Атанас Атанасов те се отказаха от вот. За това призова и председателя на Комисията Камен Алексиев според когото не са дошли представители на всички клубове и отсъстващите са поставени в неравностойно положение.
„Вие като шефове и треньори сте заинтересована страна и е логично всеки от вас да предпочете своите състезатели, да ги сложи начело в десятката и по този начин ще се самоизядете”, каза Камен Алексиев. Той представи и регламента за избор на десятка, според който право на участие имат само спортисти състезавали се през цялата година за великотърновски клубове, вземат се предвид резултатите на световни, европейски, балкански и държавни първенства и купи, тъй като през 2007 г. не е имало Олимпийски игри. За първо място се присъждаха 11 точки, за второ 9, за трето 8 и т.н. Запазен бе и миналогодишният коефициент 0, 67 по който се умножаваха резултатите постигнати в не олимпийски спортове и който свали резултатите на състезателите с около 1/3.
Бе взето решение младежите, девойките, мъжете и жените да влязат в десятката, а подрастващите да бъдат отделени в петица.
Ето и имената на избраните в десятката спортисти по азбучен ред: Ана Николова- карате, Александър Пановски- лека атлетика, Герргана Баръмова- бадминтон, Иван Сираков- ориентиране, Красимир Кандиларов- автомобилизъм, Михаил Селенски- лека атлетика, Павел Димитров шах мат, Румяна Пановска- лека атлетика, Соня Богданова- хандбал и Станислав Недков- свободни боеве. Общо 17 състезатели по 14 вида спорт получиха гласове.
Гласувалите определиха и Топ- 5 на младите спортисти от Общината с резултати до юноши и девойки старша възраст. В него влязоха шест състезатели, тъй като двама спортисти събраха еднакъв брой точки /б.р. имената са отново по азбучен ред/: Благовест Лазаров- състезателно катерене, Велизара Владимирова- футбол, Григор Караиванов- ориентиране, Десислава Николова- хандбал, Даниел Стоянов- модерен петобой и Радослав Димитров шах мат. Церемонията по награждаването ще бъде на 21 декември от 16 часа в Ритуалната зала на община В. Търново.