Избраха Гергана Баръмова за спортист №1 на Федерацията на глухите
Избраха Гергана Баръмова за спортист №1 на Федерацията на глухите / Dariknews, архив

За втора поредна година Гергана Баръмова бе избрана за спортист №1 на Федерацията на глухите. Очаквано тя заслужи признанието, спечелвайки четири медала на Европейското първенство по бадминтон за глухи в София. 19- годишната великотърновка взе два сребърни и един бронзов медал индивидуално и изведе България до трето място отборно, което е най- силното представяне на тима на подобен форум. Само скъсването на менискус и предна кръстна връзка й попречиха да спечели злато.

Преди два месеца Гергана Баръмова претърпя операция, а след пълното възстановяване ще започне подготовка за световния шампионат догодина. Тя бе наградена от председателя на Федерацията на глухите в България - Николай Николов. Нейни подгласници в анкетата са партньорите и на двойки- жени и смесени двойки- Силвия Чапкънова и Людмил Гетов.

Националният тим по футзал за който играха горнооряховските близнаци Пламен и Христо Петкови получи приза за отбор на годината, заради четвъртото място на Европейското първенство в Швейцария. Наставникът на състава Венцислав Гаврилов беше избран за треньор на годината.