Хванаха измамник, теглил заем с фалшива лична карта
Хванаха измамник, теглил заем с фалшива лична карта / netinfo

Два пъти е намалял броят на икономическите престъпления на територията на Великотърновска област през първото шестмесечие на тази година в сравнение със същия период на миналата.

253 са регистрираните икономически престъпления от началото на годината срещу 533 за първата половина на 2007 г., информира началникът на Икономическа полиция Веселин Тодоров. Установените щети от този вид престъпления възлизат на около 5 милиона лева.

Рязко е спаднал броят на телефонните измами, тъй като голяма част от извършителите им са задържани, а много от тях са получили и ефективни присъди.

Най- трудно се разкриват тегленията с фалшиви дебитни и кредитни карти от банкомати. Причината е в липсата на камери или наличието на такива с ниско качество на повечето банкомати във В. Търново. Зачестяват случаите на теглене на кредити с фиктивни трудови договори, съобщиха още от икономическа полиция.

28- годишен мъж от В. Търново е задържан в края на юни при опит да получи банков заем в размер на 10 000 лева с фалшива лична карта. Малко по- рано същия младеж успял да получи кредит в размер на 20 000 лева. Извършителят е задържан и е направил признания пред съдия. В момента се издирват поръчителите на измамите и фалшификатора на личната карта.