Хандбалистките играха в контроли в Косово, феновете облякоха фланелки с по 7 звезди
Хандбалистките играха в контроли в Косово, феновете облякоха фланелки с по 7 звезди / Дарик нюз, архив

Две приятелски срещи в град Феризай в Косово изиграха хандбалистките на "Етър- 64", като част от подготовка за предстоящите мачове за купата на EHF с ПАОК (Солун).

Любопитно е, че съперникът им контролите- "Кастриоти" играе в същия турнир, бе сред поставените за жребия в урната и се размина за малко с великотърновки.

„В състава на косовския тим играят украинка и молдовка.  В първата среща през по- голямата част водехме в резултата, като накрая отстъпихме с 32:31, с гол на домакините в последните секунди. Започнахме в състав:  Александрова, Богданова, Зоя Стефанова, Ст. Димитрова, Коцева, Малчева, Дончева и до 15-ата минута вече водехме с 3- 4 гола аванс. По- късно в игра влязоха Александрина Бурнева, завърнала се след няколкомесечно отстъствие поради контузия, Десислава Кръстева и Ина Стоилова.

В 26-ата минута разликата бе седем гола за нас, но направихме грешки и почивката дойде при 14:16 за нас.

През втората част имаше обрати в резултата, а в края изпуснахме с две дузпи да реим мача в наша полза”, разказа президентът на "Етър- 64" Атанас Атанасов.

Във втората контрола великотърновки паднаха с 35:32 (20:13), като в нея Йонка Генчева започна със същия състав, но още след 12-ата минута даде почивка на опитните Зоя Стефанова, Богданова и Г. Александрова и последователно пусна младите момичета, които също се представиха на ниво.

Междувремменно стана ясно, че съдии от Полша и Швейцария ще ръководят мачовете на етърки с ПАОК (Гърция). Първата среща е на 5 октомври от 18:00 ч. в ДКС "Васил Левски" и ще бъде свирена от полякините Малгожата Гутовска и Урсула Лесяк, а делегат на EHF e Кенан Сиврикая от Турция.

Реваншът е на 13 октомври от 17:00 ч. в зала "Микрас 3" в Солун и е поворен на швейцарците Артур Брунер и Морат Салах, а делегат е Сотирис Константину от Кипър.

В неделя "Етър-64" стартира в първенството на България с домакинство на ЦСКА  от 16:00 ч. в ДКС "В. Левски".

120 души са се записали в новоучредения Фенклуб на ХК “Етър- 64”, съобщи председателят му инж. Стефан Цоневна официална пресконференция в сряда. На нея той връчи карти на клубни членове и представи останалите в ръководството- Амалия Байчева, Стефка Петрова и Павлина Николова.

Организацията е основана преди месец с основна цел подпомагане на хандбалния клуб. Сред членовете и са кметът на Велико Търново Даниел Панов, ректорът на ВТУ проф. Пламен Легкоступ, професорите Михаил Харалампиев и Людмил Петров, общинският съветник Камен Алексиев, банкерите Енчо Петков и Валери Петров, директорките на училища Снежина Михова и Кина Котларска, журналисти, цялото семейство Калапишеви…

Всички членове на фенклуба получават електронни поименни карти и специални виолетови фланелки, с емблемата на клуба и седем звезди над нея, колкото са шампионските титли на великотърновския елитен женски ханбален тим.