Хандбалистка на Етър- 64 влезе в казармата, клубът подаде заявка за евротурнирите
Хандбалистка на Етър- 64 влезе в казармата, клубът подаде заявка за евротурнирите / Дарик нюз, архив

Хандбалистките от "Етър- 64" отново ще играят в европейските клубни турнири, съобщи президентът на клуба Атанас Атанасов. От ръководството са подали заявка за участие в турнира за Купата на EHF. Ршението е взето след среща с кмета на В. Търново- Даниел Панов. Миналата есен възпитаничките на Йонка Генчева се включиха в евротурнирите след пауза от три години и отпаднаха от силния украинския тим "Карпати" (Ужгород).

 

България няма право на участник в Шампионската лига поради ниския коефициент на страната, така че на етърки остава правото да играят за Купата на EHF, докато носителят на купата "Бъки" придоби право на участие за Купата на купите. Мачовете от втория кръг, където вероятно ще се включи "Етър- 64", ще бъдат през октомври.

От утре "виолетовите" заминават за участие в международния турнир по плажен хандбал в Александруполис (Гърция), в който преди година се включиха с два отбора, заели трето и четвърто място. Тази година в групата са осем състезателки. Заради ангажименти няма да пътуват опитните Зоя Стефанова, Соня Богданова и Даниела Коцева. Турнирът започва в петък, а финалите са в неделя.

След участието в международния турнир по плажен хандбал етърки отново ще излязат в почивката, като датата за начало на подготовката още не е уточнена. Причината е, че първенството започва в края на септемри, а евротурнирите са през октомври и има достатъчни време за тренировки. По традиция заниманията ще започнат с подготвителен лагер в Обзор.

Не е ясно бъдещето на израелката Шир Вакрат, която в момента е в родината си, където отбива задължителна служба. Дали ще се върне в "Етър- 64" зависи от израелските власти, като желанието на великотърновския клуб е тя да остане. В момента ръководството води разговори за привличането на дясното крило Десислава Кръстева. До 16-годишна възраст тя игра за "Етър-64", после замина с Йордан и Даниела Марови във Варна, а за последно игра за отбора на Ресен.