Горнооряховски абитуриенти за първи път дефилираха по червен килим
Горнооряховски абитуриенти за първи път дефилираха по червен килим / снимка: Пресцентър/ Община Горна Оряховица

Абитуриенти от ПГЕЕ „М. В. Ломоносов” дефилираха снощи по червен килим в центъра на Горна Оряховица. Жестът към младите хора да се почувстват истински звезди е от страна на Община Горна Оряховица, която за първа година организира специалното изпращане.

Преживяването в стила на Холивуд изпитаха 103 момичета и момчета от специалностите „Електрически инсталации”, „Електроенергетика”, „Компютърна техника и технологии” и „Системно програмиране”. Младите хора преминаха по червения килим заедно със своите класни ръководители и учители. Сред абитуриентите тази вечер бе и солистът от ВС „Нова музика”, музикалната звезда от „Х фактор” и любимец на тийнейджърите Богомил Бонев.

Дванадесетокласниците дефилираха в пространството между читалище „Напредък - 1869” и сградата на Общината. В края на червения килим, всеки един от абитуриентите получи свитък със специално послание от кмета инж. Добромир Добрев.

Стотици родители, приятели и близки се бяха събрали тази вечер в центъра на Горна Оряховица, за да наблюдават пъстрото дефиле и да пожелаят на своите деца успешен старт в живота. Празничните емоции с младите хора и техните близки споделиха и народният представител инж. Клавдия Ганчева, кметът инж. Добромир Добрев, заместник-кметът Йорданка Кушева, секретарят на Общината Анелия Димитрова, директорът на дирекция „Хуманитарни дейности и международни връзки” Милена Николова.

Тази вечер от 18,30 ч. по червения килим ще преминат абитуриентите на СОУ „Георги Измирлиев”, СОУ „Вичо Грънчаров”, ПГЛПИ „Атанас Буров”, ПГЖТ „Н. Й. Вапцаров”.

Заради празничното дефиле и днес (24 май) се налага временна организация на движението в централната градска част. Движението на моторни превозни средства ще бъде спряно от 17.00 ч. по ул. „Цар Освободител” от кръговото движение пред ПГЕЕ „М. В. Ломоносов” до кръстовището с ул. „Янко Боянов”; по ул. „Св. Княз Борис І” от кръстовището на улиците ул. „Елена Грънчарова” и „Янко Боянов” до площад „Георги Измирлиев” и по ул. „Георги Измирлиев” от кръстовището на улиците „Хан Крум” и „Ангел Кънчев” до ул. „Цар „Освободител”. Движението ще бъде възстановено след приключване на празничното дефиле на абитуриентите.