Гол в добавеното време донесе три точки на Локомотив в Добрич
Гол в добавеното време донесе три точки на Локомотив в Добрич / Дарик нюз, архив

В изключително интересен мач „Локомотив” победи „Добруджа” в Добрич с 3:4, с гол на Смирнов в края на добавеното време. Въпреки делничния ден над 60 „черно-бели” запалянковци викаха за „железничарите”, подкрепени и от няколко фена на „Спартак” (Варна). С успеха горнооряховчани се изкачиха на второ място във временното класиране с 19 точки,след деветия кръг в "Б" група.

Първата четвърт на двубоя предложи на зрителите оспорван мач без сериозни голови положения. В 33- ата минута Красен Трифонов проби по лявото крило и центрира към Антоний Балъков, който стреля в тялото на играч от „Добруджа”, от там топката попадна на крака на Янаки Смирнов, който бе безпощаден и откри резултата. Горноораховчави не се задоволиха с аванса и продължиха да нападат. В 43- ата минута Йордан Апостолов шутира мощно от 25 метра към горния десен ъгъл на вратата и удвои резултата.

След почивката домакините излязоха на терена с нови сили и се хвърлиха напред. Късметът бе с тях и само след две минути намалиха преднината на локомотивци след изпълнение на пряк свободен удар. В 77- ата минута падна и изравнителния гол след мощен удар от границата на наказателното поле. Влезлият след почивката Илия Карапетров проби по дясното крило и разстреля вратаря на домакините за 2:3 в 83- ата минута. В даденото четириминутно продължение играчите на домакините се разписаха след спорна ситуация. След разбъркване в наказателното поле на „Локомотив” вратарят Радо Рашков бе съборен, но съдията не отсъди нарушение и призна гола на „Добруджа” за 3:3. Обстановката на терена се нажежи до краен предел, след като Александър Горанов бе ударен без топка и футболистите на двата отбора стигнаха до сблъсъци.. В последните секунди преди последния съдийския сигнал Янаки Смирнов опъна мрежата в разбъркване за 3:4.

Локомотив”: Рашков, Иванов, Мицаков, Пенев, Фиданин, Апостолов (85 Михайлов), Балъков, Димитров (66 Горанов), Л. Генчев, Смирнов, Кр. Трифонов (75 Карапетров).