Глобиха футболни фенове, удряли съдии
Глобиха футболни фенове, удряли съдии / Дарик нюз, архив

Футболни фенове от региона бяха санкционирани по Закона за опазване на обществения ред по време на стортни прояви заради побой над рефери.

Глоба в размер на 500 лева и принудителна административна мярка ,,забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и чужбина" за срок от една година е наказанието наложено от Районен съд - Г. Оряховица на 31- годишния П. Р. от В. Търново. В края на миналия месец по време на футболната среща между отборите на ,,ФК Лозен" /Лозен/ и ,,ФК  Ботев- Дебелец" той е ударил и съборил на земята асистент- съдия. Заради нападението мачът бе прекратен, а  "Ботев", чиито привърженик е търновецът е лишен от домакинство за шест кръга от Зоналния съвет на БФС.

200 лева е паричната санкция наложена на 25- годишния Д. В. от село Недан от Павликенския съд. Той също няма право да ходи 12 месеца на мачове в България и чужбина.

На 17 ноември на стадиона в Недан по време на двубоя със "Светкавица" /Михалци/ младежът започнал да обижда и удря асистент- съдия. Заради проявата му неданският футболен тим ще домакинства извън селото пет мача и е с последно предупреждение за изваждане от групата.