Футболно дерби в Лозен приключи с масов бой, жандармерия укротява феновете
Футболно дерби в Лозен приключи с масов бой, жандармерия укротява феновете / Дарик нюз, архив

С масов бой между фенове приключи срещата в Лозен. Домакините от стражишкото село бяха взели мерки да осигурят реда на стадиона и над двайсет полицаи от Областната дирекция и жандармеристи от Плевен бяха разделили около 80 привържениците на двата отбора. Въпреки това обаче те успяха да се сбият, при това пред очите на бившия председател на Народното събрание Александър Йорданов, който изгледа двубоя.

Искрата пламна след последния сигнал на рефера Георги Давидов. Двама футболисти- Рачев и Кабакчиев се сдърпаха помежду си, а играч на домакините показа среден пръст на публиката от Ресен. Това предизвика гневна реакция и докато униформените се опитваха да спрат тръгналите фенове, 50- годишният Христо Монин от Драганово успя да удари спонсора на гостите Димитър Димитров, след което се смеси със своите. Оттам насетне двете агитки, футболисти и полицаи се вкопчиха и настана масово меле, приключило с двама задържани за 24 часа - Христо Монин и 33-годишният Павел Гицов от Самоводене, който е футболист на "Ресен- 2012", но не игра в срещата заради контузия. Неговото провинение е, че е ударил Монин в мелето. На двамата са съставени актове по така наречиние Закон за футболното хулиганство, които предстои да бъдет внесени в Райнонния съд в Г. Оряховица.

Иначе домакините спечелиха срещата с 1:0 с гол на Бисер Блажев в 57-ата минута. Тогава топката бе центриране от трийсетина метра и той я намери на задна греда за победното попадение.

Гостите, за които много силно игра Мариян Генов, също имаха своите шансове. Самият Генов пропусна очи в очи с вратаря на лозенци, Любо Димитров пък не успя да засече кълбото, оставен непокрит. Изгоден шанс пропиля и Милен Михайлов. Преди почивката ресенци имаха претенции в една ситуация, че топката е преминала голлинията на бранената от димакините врата. В голямата си част срещата бе коректна, жълтите картони бяха показани в последните минути.