Футболният тим на Ресен с най-хубавите съблекални в региона, бели гълъби полетяха над Шемшево
Футболният тим на Ресен с най-хубавите съблекални в региона, бели гълъби полетяха над Шемшево / Дарик нюз

С обновени спортни съоръжения могат да се похвалят великотърновските села Ресен и Шемшево. С подкрепата на Общината и на спонсори ресенци вече имат най-хубавата база, сред селата в региона. Кметът на В. Търново Даниел Панов, кметицата на селото Йорданка Колева и президентът на футболния клуб "Ресен-2012" Любослав Димитров прерязаха в събота лентата на стадиона.

Откриването на спортното съоръжение и изградените чисто нови съблекални и чешма с барбекю събра стотици хора в Ресен. Събитието уважиха депутатът от ГЕРБ и общински председател на партията Евгени Стоев, председателят на местния парламент Николай Ашиков, зам.-кметът на Велико Търново Снежана Данева, общинските съветници Ваня Павлова и Румен Димитров, експертите Йордан Дурчев и Георги Давидов. Поканени бяха и бизнесмени, които активно са подпомагали ремонтните дейности - Димитър Димитров, Стефан Енчев, братята Ангел и Тодор Цачеви, Йордан Георгиев и т.н. Отец Георги и отец Николай осветиха новите обекти, а след ритуала на стадиона бяха издигнати тържествено знамената на България и на местния футболен клуб.

В словото си Даниел Панов припомни, че през последните три години от общинския бюджет са отпуснати над 35 000 лв. за възстановяване на стадиона и изграждането на съблекалните. Те се помещават в кокетна сграда, обзаведена е със санитарни възли и бани, и дори комарници и щори на прозорците. По програмата местни инициативи пък тази година е изградена чешмата с барбекюто и част от прилежащата инфраструктура. Отделно за село Ресен община Велико Търново има подготвен проект за ремонт на дигата, която се намира зад стадиона, за изграждане на тенискорт, волейболно и хандбално игрище, информира още търновският градоначалник. Той уточни, че кандидатстването ще стане идната година след отваряне на съответната програма по регионално развитие за селата.

"Благодаря на всички които помогнаха това да се случи. Радвам се, че както ви обещах в предизборната си програма стадионът вече и отворен. Имате много енергична кметица, а за работата на селските управници съдя по три неща, на които особено много държа - центъра на населеното място,  детските площадки и спортните съоръжения", каза още Даниел Панов. Той подчерта, че в община Велико Търново се прави много за селата и даде за пример Берковица, която посетил миналия ден и където по думите му районът бил толкова западнал, че буквално бил забравен от Бога.

Десет топки с автографите на футболистите от Ресен станаха притежание на зрители по трибуните на стадиона в селото минути преди последвалия церемонията мач с "Левски" /Лясковец/. Такива топки получиха и заместник- кметът на В. Търново Снежана Данева и кметицата на Ресен Йорданка Колева. Председателят на Зоналният съвет на БФС в старата столица Георги Велинов пък връчи топка на капитана на отбора Детелин Кирвиков, с пожелание той и съотборниците му да бранят футболната слава на ресенци. Гостите от Лясковец също пристигнаха подготвени за откриването на първенството и ръководителят им Стоян Георгиев поднесе цветя на кметицата. Двата отбора излязоха на терена под звуците на химна на Шампионската лига, под бурните овации на над 300 зрители. След това играчите показаха, че заслужават подкрепата и поднесоха зрелищен мач.

След първоначален натиск домакините поведоха с гол на Ивайло Папазов, който засече с глава центриране от ъглов удар на Мартин Иванов. С ефектна странична ножица обаче Светослав Станчев възстанови равенството в 26- ата минута. Две по- късно Петър Петров бе съборен в наказателното поле на лясковчани и сам реализира, точно отсъдената от рефера Георги Давидов дузпа за 2:1. Отборът на "Левски" оцеля при следваща атака на домакините, при която топката срещна напречната греда след шут на Илиян Димитров. Междувременно Светослав Станчев отново постави на изпитание вратарят Анатоли Гугов. В 36- ата минута Иван Евтимов намери Станчев и той изпрати топката под гредата за 2:2.

Втората част тръгна с нов щурм на домакините и в 55- ата минута Илиян Димитров засече топката за 3:2. Лясковчани веднага тръгнаха масирано напред, но се отвориха и започнаха да инкасират попадения. В 62- ата минута Любослав Димитров вкара за 4:2 след пас от фланга. Почти веднага след това той разтърси напречната греда с далечен удар, а овладелият топката Илиян Димитров бе фаулиран за втората дузпа в мача. От бялата точка обаче Любослав Димитров стреля право в лясковския страж. До края Илиян Димитров на два пъти и Петър Петров веднъж направиха разликата в резултата внушителна 7:2.

Футболният тим на Ресен с най-хубавите съблекални в региона, бели гълъби полетяха над Шемшево
netinfo

Също вчера кметският екип преряза символично лентата и на обновеното спортно игрище в село Шемшево. Там също събитието се превърна в празник за местните хора с много атракции и футболен двубой. Игрището е направено изцяло по тазгодишната кампания "Местни инициативи", а стойността му е малко над 8 000 лв.

Пет бели гълъба излетяха над игрището в Шемшево преди началото на двубоя между местния тим "Алекс ОК" и гостите от Бутово. Пусна ги момиченце, с помощта на кмета Кирил Ангелски, и в това сякаш имаше символика, защото точно толкова голове отбелязаха домакините.

Подкрепяни от многобройна публика възпитаниците на Тихомир Тодоров тръгнаха устремно напред и в 15- ата минута с далечен удар Петьо Андреев разпечати вратата на съперника за 1:0.  Осем по- късно Георги Димов засече центриране от корнер с глава и покачи на 2:0. Шансът на отбора от Бутово бе в 28- ата минута, когато Калин Петков излезе сам, но не успя да вкара.

През втората част Георги Димов се отчете с хеттрик. В 60-та минута нападателят вкара в разбъркване, а след още пет засече с глава центриране на Светослав Наумов. В Единайсет минути преди последния съдийски сигнал отново Димов се оказа на точното място и фиксира впечатляващото 5:0.