Фестивал на лимеца и живите храни за втори път във Велико Търново
Фестивал на лимеца и живите храни за втори път във Велико Търново / DarikNews.bg, архив

Единствен по рода си национален фестивал на лимеца и живите храни се провежда във Велико Търново в Изложбените зали „Р. Михайлов". Той се организира за втора поредна година от Националния съюз на билкарите, производителите и разпространителите на живите храни в България. На фестивала ще има изложение на храни от лимец и практически знания за приготвяне на здравословни продукти. Известни лекари, учени от БАН, еколози, билкари и изследователи ще коментират физиологичната страна на древната пшеница.

Преди една година тук се проведе първият фестивал на лимеца, включен в програмата на международно здравно изложение. Сега организаторите са решили да проведат самостоятелен фестивал, за да поговорят повече за древната пшеница и нейното медицинско приложение.

Посетителите ще видят интересни демонстрации на замесване на хляб още от преди Христа, ще могат да опитат различни вариации на лимеца и ще се докоснат до най-причудливите му форми чрез щандовете на Билкария. Фестивалът ще продължи през целия ден при вход свободен.