Етърци спокойни преди мача с Пирин, Кр. Трифонов е аут,  вратарят Цанков под въпрос
Етърци спокойни преди мача с Пирин, Кр. Трифонов е аут, вратарят Цанков под въпрос / Дарик нюз

Външният халф Красен Трифонов, който пропусна срещата с "Берое", е аут и за домакинството на "Пирин" /Гоце Делчев/, съобщи старши треньорът на  „Етър- 24" Цанко Цветанов. Павликенчанинът е мъчен от разтежение, но след предстоящата пауза в шампионата ще е готов за игра. Леки проблеми има вратарят Цанков и за него ще се разбере дали ще е на разположение в последния момент. Групата ще бъде определена утре след последната тренировка, като в нея със сигурност ще бъде защитникът Костадин Гаджалов. Цанко Цветанов заяви, че въпреки сътресенията през седмицата напрежение в отбора няма.

„Предстои ни пореден мач за първенство, който трябва да спечелим. Аз съм доволен от начина, по който играем в мачовете, като ни се губи само резултатът. Но аз вярвам, че когато играеш добре и си вършиш работата, резултатът ще дойде", коментира Цанко Цветанов.

На въпроса дали играчите са си получили дължимата премия и заплата, специалистът отговори с „не", но добави, че предпочита да се съсредоточи върху треньорската си работа. Той коментира още, че е впечатлен от клубната организация на "Берое" и се надява "виолетовите" да вървят в тази посока.

Вторият капитан на "Етър- 24" Николай Петров бе на пресконференцията преди мача с "Пирин" и отговори на въпросите свързани със състоянието на отбора и реакцията на футболистите на случващото се в клуба. Според него случилото се в Стара Загора трябва да бъде забравено бързо, за да се върви напред. По думите му не е имало конфликти между играчите, заради допуснатите индивидуални грешки и всички са застанали зад треньора. Що се отнася до забавените плащания Петров коментира така: "За предстоящия мач това няма как да ни демотивира. Знаем, че най- важното е да излезем и да го спечелим. Надявам се да изпълним изискванията на треньора, да играем добре и да победим".

Пловдивският рефер Георги Кабаков ще ръководи съботния мач на етърци с „Пирин", а негови асистенти са Георги Калудов и Младен Маринов. Двубоят е от 18 часа на стадион "Ивайло". Билетите за него ще бъдат в продажба от сутринта.