Етър ВТ падна с 2:3 от  Гигант в Съединение
Етър ВТ падна с 2:3 от Гигант в Съединение / Дарик нюз, архив

Загуба с 3:2 в контролна среща в Съединение от местния „Гигант” претърпя днес отборът на „Етър ВТ”. Това бе шеста проверка на „виолетовите”, чийто съперник в проверката зимува на осмо място в Югоизточната „В” група.

За първи път в състава тази зима бе възстановеният от травма капитан Росен Ванков. Още в първата минута домакините предприеха опасна атака, завършила с удар, спасен от вратаря Венци Димитров.

„Гигант” поведе в 5-ата минута, когато след грешка във „виолетовата” отбрана, която започна с трима защитници в линия, нападател излезе сам срещу Димитров и вкара за 1:0.  Етърци отговориха с атака на Николай Николаев, който надбяга двама съперници, но би леко и вратарят улови.

После играта се пренесе в центъра и почти нямаше положения пред двете врати до 27-ата минута, в която домакините направиха добра атака и принудиха Венци Димитров да се намесва.

В 30- ата минута старши треньорът Сашо Ангелов извади от игра Добрин Петров и пусна Благовест Ангелов. 180 секунди по- късно той изравни с много красив гол. Халфът бе намерен от Борисов и от воле изпрати топката в гредата и от нея в мрежата за 1:1.

Две минути по- късно Николаев проби и намери Ангелов, той изведе Байдаков, чийто удар намери напречната греда, тупна на голлинията и бе изчистена от защитник.

В 43- ата минута нападател на „Гигант” видя, че В. Димитров е излязъл напред и опита от 35 метра да го прехвърли, но вратарят се върна навреме и изби топката в корнер.

Осем минути след началото на втората част Байдаков изведе Николаев и той с точен изстрел направи обрата пълен- 1:2.

В средата на полувремето Бисеров и Благо Ангелов се удариха и халфът бе заменен принудително с аркада.

Домакините обърнаха резултата до 3:2 в рамките на пет минути. В 70-ата след центриране от фаул техен играч остана непокрит и изравни, а в 75-ата последва пробив през центъра и нова грешка в отбрана, довела до трети гол за „Гигант”. В самия край на срещата хубав удар на Николаев бе изваден от сглобката от стража на тима от Съединение.

 

„Етър ВТ”: Димитров, Бисеров, Ванков/46 Трифонов, 65 Додуров/, Иванов, Николов, Чирпанов, Борисов, Пенев /65 Мустафов/, Николаев, Байдаков, Петров /30 Ангелов, 65 Савов/.