Емил Денев отново е шампион на България на рали
Емил Денев отново е шампион на България на рали / DarikNews.bg, архив

Екипажът на "Ви джи рали тийм" (Велико Търново) Емил Денев/ Богомил Ненов с "Рено Клио Спорт" спечели шампионската титла на страната в клас "N- 8". Рали- първенството на България завърши в неделя със старта в околностите на Твърдица. За великотърновския окръжен прокурор това е втора поредна титла след първото място в клас "N- 3" през миналата година. Пилотът и навигаторът му водеха в класирането още преди кръга, но не  подцениха състезанието и записаха нова победа.

Екипажът от старата столица спечели първия скоростен етап в "N- 8". В следващите два обаче спукана гума и изпуснати записки от навигатора Богомил Ненов създадоха проблеми, което даде шанс на основния им конкурент Георги Маринов от клуб "ТМ Моторспорт" с "Пежо 206 RC". След това нашите отново овладяха инициативата и завършиха с най- добро време от всички участници в група "N". В генералното класиране в Твърдица Емо Денев и Богомил Ненов са на четвъртото място, което е и най-силното им представяне в този шампионат.

„Постигнахме страхотен успех. Завършваме пети в общото крайно класиране в рали- първенството. Малко не ни достигна за подиум в Твърдица, което щеше да ни изкачи до четвъртата позиция. Надявам се, че ще настъпят промени във Федерацията и хората, които организираха ралито няма да ги има догодина. В Твърдица нямаше никаква награда за четвъртите в класирането, обидно е такова отношение", коментира Емил Денев, като не изключва рали „Твърдица" да е последно за него. Той специално благодари на Богомил Ненов, механиците и приятелите, които са го подкрепили през тази трудна за него година, както и на семейството си.

През следващия сезон ще кара самоако има спонсори или общината започне да подкрепя спортистите си. Причината е, че бюджетът, на който е разчитал през този, е най- ниският в първенството и няма възможност за участие в по- висок клас. „Ако не се намерят средства, ще продам колата и приключвам", завърши Емил Денев.