Еленчанинът Мартин Трухчев осми на държавно по културизъм
Еленчанинът Мартин Трухчев осми на държавно по културизъм / Личен Архив

Еленчанинът Мартин Трухчев сe класира на осмо място на Държавното първенство по културизъм и фитнес, проведено в столичната зала „Универсиада” на 28 септември. Участниците се надпреварваха в категории до 1,78 сантиметра и над 1,78 см. В своята категорията до 1,78 см Мартин Трухчев се съревновава с 13 души по симетрия, физика, релеф, сепарация и обем на мускулите.

Шампионатът бе едва второ състезание за еленчанина, който освен, че се занимава ежедневно с фитнес, като собственик на верига фитнес зали, е и общински съветник от ПП ГЕРБ. Завършил е специалност Финанси във ВТУ „Св. Св Кирил и Методий”.

Дебютът на Мартин Трухчев на състезание по културизъм бе в Бургас в 18-то издание на турнира „Мечката” в средата на миналия месец, където завърши шести в конкуренцията на 15 билдъри.

За състезанията еленчанинът се подготвя сам, без треньорска намеса, но спазва строга диета и стриктност в тренировките. Напролет той мисли да участва в квалификациите за Европейко и  Балканско първенства по културизъм и фитнес.