Двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева награди стрелци на ЕТЪР - I.P.S.C
Двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева награди стрелци на ЕТЪР - I.P.S.C / netinfo

Шестима стрелци от великотърновския клуб "ЕТЪР - I.P.S.C." бяха наградени от двукратната олимпийска шампионка по спортна стрелба с пистолет Мария Гроздева по време на церемония в Гранд хотел „Москва".

На 18 март в София се проведе официалното награждаване на шампионите и техните подгласници в различните дисциплини и категории на Българската федерация по динамична стрелба.

На призьорите от шампионата през миналата година паметните плакети и грамоти връчи и съпругът, и личен треньор на Мария Гроздева- Валери Григоров.

През 2011 г. стрелците на "ЕТЪР - I.P.S.C." са  извоювали пет шампионски титли. В дисциплината въздушен пистолет- девойки, победителка е  

Ралица Стойчева, следвана от съотборничката си Десислава Табакова.

На модифициран пистолет първи е Явор Петков, на револвер Тихомир Петров, с гладкоцевна самозарядна пушка най- точен у нас е Красимир Михтиев, а с гладкоцевна пушка тип „Помпа"- Велизар Захариев. На трето място в динамична стрелба с въздушен пистолет при момчета е Даниел Захариев.

През лятото на тази година В. Търново ще бъде домакин на Европейско първенство по динамична стрелба с карабина. Участие вече са заявили най-добрите състезатели от цяла Европа.
Сезонът стартира на 28 април отново на полигона край Беляковец с турнира GT Tarnovo Open Cup 3 Gun.