Две шампионски титли за Етър Елит от държавното по естетическа гимнастика
Две шампионски титли за Етър Елит от държавното по естетическа гимнастика / „Етър Елит“

44 гимнастички от великотърновския клуб „Етър Елит“ взеха участие в единайстия държавен турнир по естетическа групова гимнастика. В шампионата участваха у отбори на клубовете „Академик“, „Теа денс“, „Импала“, ЦСКА, „Грация“, „Розова долина“, „Надежда“, „Диляна“, „Диляна прима“, „Ритмика“ и „Олимп“.

Разпределени в 6 отбора, момичетата от „Етъл Елит“ представиха старата столица отлично и завоюваха 3 медала. Участвалият на световно първенство в Москва отбор при девойките, без никаква конкуренция, завоюва първо място. Шампионки станаха и момичетата 12-14 години, в условията на много силна надпревара и контузия по време на състезанието. Женският тим също бе на ниво е се продери трети. Най-малките гимнастички на клуба, 6-8 годишните, се класираха на четвърто място, като за малко изпуснаха медал, а вторият отбор в тази възраст е на седмо място. При 8-10 годините съставът на „Етър Елит“ е десети.

„Подготовката беше кратка и недостатъчна, но усилията на момичетата бяха  възнаградени, за което сме много щастливи. Защитихме титлата си от предходната година, което беше и най-важната ни задача, за да докажем доброто ниво на клуба. Доволна сам от всички и се надявам и занапред да показваме напредък, както в играта си, така и в отборната работа и отношенията между децата“, коментира президентът и старши треньор в клуба Савина Ганчева.