Два основни проекта за Велико Търново дискутират на форум Български региони
Два основни проекта за Велико Търново дискутират на форум Български региони / netinfo
Изграждане на въжена линия между Царевец и Арбанаси и обединяването на двете бази на областна болница във В.Търново са двата основни поректа, които се обсъждат на кръгла маса, организирана от Европейски център за управление на проекти.
Във форума “Българските региони” участват представители на Министерството на икономиката и енергетиката, кметове на общини в региона, представители на бизнеса, на финансови институции и неправителствени организации.
За изграждането на въжената линия са необходими около два милиона евро, а за проекта за обединяване на болницата са нужни най-малко три и половина милиона лева като проектите могат да бъдат финансирани от акционни програми на европейската общност и от други външни донорски инициативи, съобщи Евелина Георгиева - координатор в Европейски център за управление на проекти.
В центъра са постъпили седем общински проекта и седем проекта на частни фирми. Подобни дискусии, в които ще бъдат представени местни проекти, ще се проведат в шестте планови региона на страната.