Деца рисуват мечтите си, пускат ги да полетят
Деца рисуват мечтите си, пускат ги да полетят / Дарик нюз

Десетки великотърновски деца рисуваха мечтите си по време на арт парти, организирано снощи пред Художествената галерия „Борис Денев". Събитието бе част от пърформанс „Въздушни мечти", който е по проект "Арт лято 2012" за създаване на постоянна сцена за културни прояви в пространството до паметника на Асеневци. Децата ще могат да правят "въздушни" рисунки и през уикенда, а на 2 септември - неделя рисунките ще бъдат привързани на балони и пуснати да се реят в небето над старата столица.

Днес след 16,30 ч. край сцената на "Арт лято 2012" с балони ще бъде издигнато логото на Регион Велико Търново за Европейска столица на културата. На събитието ще присъства кметът на Община Велико Търново Даниел Панов.

Пак там на 1 и 2 септември се реализира и проектът „Рибата" по идея на художника Деян Иванов. Авторът, с подкрепата на Арт група „Дупини", приятели художници и доброволци, изработва обемна прозрачна риба, която ще бъде напълнена с над 1 000 балона с хелий. Инсталацията ще бъде привързана в района, след което балоните ще бъдат "изсипани" като гигантски зърна, наподобяващи хайвер.

Проектът "Арт лято 2012" стартира в началото на август и ще продължи през целия септември.