/ netinfo
Първо българско читалище "Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856" в Свищов се включва в каузата и организира благотворителен базар на 18 февруари

Първо българско читалище в Свищов организира благотворителен базар “Да помогнем за чудото на Мишо”. Набраните средства ще бъдат за рехабилитация на детето в клиника “Света София”-София и поддържаща терапия.

Да помогнем за чудото на Мишо
netinfo


"За голямо съжаление, Мишо се роди с увреждане. На втория ден от раждането започна да посивява и да прави паузи в дишането. Родих в Свищов, много бързо след случилото се пристигна екип от град Плевен.

Детето беше в кувиоз около месец. След шестия месец стана ясно, че Мишо има сериозен проблем с моторно-двигателната система. Посетихме едни от най-големите професионалисти в тази област от България.

Направихме скенер, ЕЕГ и много други изследвания, които показаха че детето е с Детска Церебрална Парализа, смесена квадрипареза, спастичност, засегнати са всичкикрайници и говора. Съпровождащи заболявания - хидроцефалия, микроцефалия, кисти в мозъка, както и в последствие-епилепсия.


Аз и съпругът ми Александър се взехме в ръце и започнахме да търсим начини и възможности как да помогнем на нашето момченце. Първоначално започнахме рехабилитация на местна почва, но нямаше кой знае какви резултати.

От наши познати разбрахме за клиниката в София за рехабилитация на деца с детска церебрална парализа "Света София " при доцент Иван Чавдаров. Наистина останахме много доволни и с общи усилия детето започна да се подобрява.

На четири години сядаше, а сега дори ходи с проходилка и кара колело", разказва майката на Михаил Анелия Андреева, която го определя като нейна сбъдната мечта. Детето е на 7 години и половина, а майката моли всеки, който има възможност да помогне за по-нататъчното развитие на Михаил.

Да помогнем за чудото на Мишо
netinfo


"Ние сме сигурни, че с общи усилия, с много труд и упоритост, Мишо един ден ще може да ходи самостоятелно, да говори и да бъде напълно независим човек, който сбъдва мечтите си. Аз се посветих на тази кауза и вярвам в нея. Благодаря ви предварително за оказаната помощ и подкрепа да помогнем за чудото на Мишо!!!", апелира Анелия Андреева.