/ БГНЕС
Народният представител припомни и подобен случай, когато 2 месеца преди изборите през 2013 г. беше подаден анонимен сигнал срещу него за подслушване на политически фигури
В последните дни срещу мен се води компроматна война, която ще продължи по време на цялата кампания за европейските избори. Това заяви пред журналисти във Велико Търново народният представител и председател на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, който се включи в честванията за празника на старата столица.

Борисов: Ще си понесем последствията, тази партия съм я създал, за да се бори с корупцията

Той бе категоричен, че ако е искал да крие имоти и доходи, нямаше да го направи по този прозрачен начин. Цветанов коментира и думите на премиера Бойко Борисов, който поиска вътрешна проверка по случая.

Премиерът в Брюксел: Цветанов да помисли откъде дойде тази атака точно сега (ВИДЕО)

„Премиерът е прав в това да се ядосва, защото тези компромати обслужват само предстоящата европейска кампания. Самият факт, че се случва в навечерието на евровота, самият факт, че това се обслужва от политическите кръгове го доказва.

Тук разбира се трябва да сложим факта, че във флагман на компроматната война, която ще се води на предстоящата кампания се превърна и президента Радев, който вчера направи изказване, в което не знам защо и по какъв начин бяха изложени виждания само за това дали и как един единствен човек е нарушил закона.

В комисията за борба с корупцията няма сигнал за апартамента на Цветанов

Когато говорим за правова държава и законности, аз мога да кажа, че няма нещо, което съм вършил през всички тези години и за което се срамувам. Аз съм изпълнил дълга си, спазвайки законите на Република България", каза Цветанов.

Заместник-председателят на ПП ГЕРБ призова всички, които го нападат, да се замислят дали ще се извинят, когато проверките приключат и бъде доказано, че няма нарушения от негова страна. Той припомни и подобен случай, когато 2 месеца преди изборите през 2013 г. беше подаден анонимен сигнал срещу него за подслушване на политически фигури.

Цветан Цветанов заяви и, че структурите на ПП ГЕРБ са направили 17 номинации за предстоящите европейски избори, като в това число влизат и всички, които до сега са били европейски депутати.

Цветан Цветанов определи новината за апартамента му като политическа атака

"Решението ще бъде окончателно взето на работна среща в четвъртък. Както знаете, водят се и разговори за съвместни номинации със СДС. Ще има две места, които ще са определени за тях в листата. На срещата  ще се финализира концепцията и листата ще бъде обявена на 31 март.

Всички са достойни, но за нас най-важно е водачът на листата да познава добре европейските структури, да има необходимото международно признание и уважение от нашите европейски партньори. Много е важно и човекът да има реалната комуникация с нашето европейско семейство – Европейската народна партия“, категоричен бе Цветанов.