/ БГНЕС
Цветан Цветанов определи новината за апартамента му като политическа атака
101053
Цветан Цветанов определи новината за апартамента му като политическа атака
  • Цветан Цветанов определи новината за апартамента му като политическа атака
Като политическа атака от БСП и президента Румен Радев определи Цветан Цветанов новината за закупения от него апартамент в столичния квартал „Изток” на цена под пазарната.
 
За пореден път Цветанов посочи, че сделката е направена според закона, а ето какво отговори на въпроса защо цената е под пазарната:
 
„Има данъчна оценка, която е задължено лицето да извади, когато продава или заменя свое жилище. И купувачът, който продава, също трябва да направи всичко това. Спазил съм всичко - и разговорите, които сме водили, и това, което съм изповядвал като сделка, това е в законовите норми и това, че всеки може да си интерпретира и да прави каквото си иска, това е вече негово право.“

Цветанов за проверката на имотите му: Нямам притеснения, изряден съм
 
Цветанов обясни, че се е запознал с господин Мирянов на обществено събитие, което е било през 2017 година. „Днес атаката срещу мен вече изкристализира, след като вече излиза и Румен Радев. Няма да казвам други факти, които са много интересни“, посочи лидерът на ПГ на ГЕРБ.

Според президента Румен Радев случаят с покупката на луксозния апартамент от зам.-председателя на ГЕРБ  далеч надхвърля обхвата на имотна сделка. Това пряко рефлектира върху доверието в политическата класа и държавността, коментира пред журналисти в Кюстендил държавният глава.


"Спомняте си, че само преди два месеца на своя годишен отчет призовах Комисията за борба с корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество и другите органи да навлязат и в старателно отбягвания периметър на властта. И много ясно казах, че ако това не се случи, търсенето на справедливост и на възмездие може да излезе извън рамките и механизмите на закона. Защото няма как тази антикорупционна комисия, която е назначена и контролирана от Цветанов, да разследва Цветанов по беззъбия закон, наложен от самия Цветанов. И ако това не се случи, наистина можем да имаме сериозен проблем. И затова поредното според мен гарантирано оневиняване на Цветанов ще се размине с моралната присъда на обществото. Това е големият проблем, който ни очаква", каза Румен Радев.

Волен Сидеров от своя страна сравни Цветан Цветанов с Хенри Кисинджър. В кулоарите на парламента лидерът на „Атака” заяви, че Цветанов постига дипломатически чудеса със СДС и „Воля”. Според Сидеров, председателят на парламентарната група на ГЕРБ има бъдеще и като брокер на недвижими имоти.

БГНЕС


„Смятам, че няма да остане гладен, ще се препитава с това. Все пак това е много сериозен бизнес, там трябва да умееш да хванеш вълната, да хванеш момента, да улучиш точния момент, защото изпуснеш ли го, губиш. Това е много сериозна професия, имам познати, които работят в такива агенции. Но той засега е много силен в дипломацията, нека не го отклоняваме от този път. Такива чудеса постига - това с Марешки, това с Румен Христов. Това е днешният Кисинджър. Все едно го виждам 73-74 г. совалките в Китай да разчупи ледовете тогава“, коментира Сидеров и допълни: „Не се вглеждайте в битовизми - апартаменти, 200, 300, 500 квадрата, голяма работа“.

Сидеров за Цветанов: Не се вглеждайте в битовизми, той е добър в дипломацията, днешният Кисинджър
 
Волен Сидеров заяви, че крепят стабилността на коалицията всеки ден.
 
„Виждате, че с нашите крехки ръце каквото можем, правим го. Надявам се да не се срути коалицията, защото виждате, че БСП не са готови да управляват. Ако бяха готови, да кажем: Заповядайте, започвайте да управлявате! Освен това в БСП стана едно разделяне тайно на Станишев и Йончева. Това неминуемо ще се отрази на вътрешната стабилност на БСП и ще отслаби техния резултат“, каза още той и  обясни, че предстои да стане ясно какво правят Патриотите и дали ще се явят на изборите заедно:
 
„Сега в събота имаме конгрес на ВМРО, ще отида, ще поздравя ВМРО, защото ние сме партньори. Ние чакаме сега Валери Симеонов да го питаме, да се съберем мъжки и да се каже заедно ли ще се явяваме, или поотделно. Няма да се нападаме, няма да има скандали“.
 
БТА