/ БГНЕС
В Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика не е постъпвал сигнал за апартамента на председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Това каза пред журналисти в Народното събрание председателят на комисията Борис Ячев от Обединените патриоти. Той допълни, че с депутатите от комисията ще обсъдят дали този въпрос да бъде разгледан на заседание.

Хубаво е всеки да има някакво жилище, което да обитава все пак, коментира пред журналисти зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид. Има законодателство в тази посока, има органи, структури, нека се провери, допълни той. Според него този случай едва ли ще разклати управлението.

Цветан Цветанов определи новината за апартамента му като политическа атака


От БПС настояха премиерът Бойко Борисов "да наруши мълчанието си и да изпълни заканата си, че няма да търпи дори съмнения за корупция около себе си". Това пише в позиция на ИБ на НС на БСП.

В последните дни независими източници осветиха поредната порочна схема за облагодетелстване на властта, пише в съобщението. Вторият човек на ГЕРБ, председателят на парламентарната им група Цветан Цветанов, е придобил луксозен имот на силно занижени цени. Всеки ден наяве излизат скандалните факти по тази сделка, които създават основателни съмнения за данъчни измами и други нарушения на закона, пишат от БСП.

Сидеров за Цветанов: Не се вглеждайте в битовизми, той е добър в дипломацията, днешният Кисинджър

Самият факт, че в една и съща фирма, при преференциални условия, пазаруват Цветанов, Цачева, Рашидов и други близки на ГЕРБ е достатъчно показателен за системата на властта. Тя покровителства определени фирми и получава подаръци срещу това, допълват от партията.

"Цветан Цветанов засега е много силен в дипломацията. Нека да не го отклоняваме от този път. Такива чудеса постига - това с Марешки, това с Румен Христов. Това е днешният Кисинджър. Имаме нужда от такива хора, не се вглеждайте в битовизми", коментира председателят на ПГ на ОП Волен Сидеров. "Стабилността на коалицията я крепим всеки ден. Виждате, че всеки ден с нашите крехки ръце каквото можем правим. Надявам се да не се срути коалицията, защото виждате, че БСП не са готови да управляват. Ако бяха готови, да кажем - заповядайте, поемайте властта, започвайте да управлявате. Не са готови. Значи трябва да поддържаме стабилността на коалицията дотогава, докато се появи такава сила. Може би г-н Трифонов със своята нова партия, може би някой друг", каза още Сидеров.

Според него ГЕРБ няма да загубят предстоящите евроизбори, особено след като в БСП се е получило разделение. По думите му това, че Елена Йончева е била определена за водач на листата на социалистите, е грешка, която ще се отрази на изборния резултат на БСП, и ГЕРБ ще вземат повече гласове. "Въпросът е ние, патриотите, какво правим - дали ще се явяваме заедно. В събота има конгрес на ВМРО. Ще отида, поканен съм, ще си сложа един хубав костюм, ще поздравя ВМРО, защото ние сме партньори", коментира Сидеров. Той изрази желание за среща между тримата лидери в коалицията "Обединени патриоти" по отношение на евентуално общо явяване на евроизборите.

По повод председателското място на парламентарната група на патриотите Сидеров заяви, че ако НФСБ настояват за съпредседателство и ВМРО са съгласни, той нямал нищо против. Да ръководиш парламентарна група от три партии е доста сложна работа, каза още той.
БТА