/ netinfo
С Чудомировите „Нашенци” ще се представи за първи път на търновска сцена Театрално-музикален център – Кърджали. Трупата ще гостува на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов” в старата столица на 14 ноември от 19 часа. Билети за спектакъла се продават на касата на МДТ.

Чудомировите Нашенци гостуват за първи път на търновска сцена
netinfo

Представянето на кърджалийския театър във Велико Търново е резултат от съвместните усилия на двете институции да допълнят театралният си афиш, предоставяйки възможност на зрителите за по-богат и любопитен репертоар, непоставян до този момент на техните сцени, сподели директорът на МДТ Васил Вълчев.

Мюзикълът „Нашенци” е авторски спектакъл на режисьора Гълъб Бочуков и композитора Радост Попова. Хитовата комедия представлява композиция от различни разкази на Чудомир - „Не съм от тях”, „Наш Пондьо”, „Генчовисти и Пенчовисти”, „Я че изокам некой ден” и други. Като пъзел сценичният разказ събира човешки съдби и характери - тези на попа, провинциалните клюкарки, Гугуша, даскала…

Чудомировите Нашенци гостуват за първи път на търновска сцена
netinfo

В ролите ще могат да се видят солистките от кърджалийската оперета Иванка Христева, Дора Точкова и Цонка Точева. Те ще зарадват великотърновската публика с играта си и с комичните ситуации, в които попадат техните герой. Отлично на сцената им партнират актьорите Димитър Илиев, Кирил Пецев и Никола Радиков. Приятна изненада поднасят Юксел Есен, който плавно „преминава” от образ в образ, и Янка Димитрова.