/ netinfo
На 16 февруари, в град София се проведе VIII конгрес на БФС, в който взеха участие четирима делегати от община Свищов. Делегатите представляваха 4 футболни клуба, които са членове на БФС и с гласовете си бяха част от избора за президент на Българския футболен съюз.

Заместник-кметът Борислав Замфиров, като председател на УС на ОФК „Академик Свищов“, беше избран за делегат на общинския футболен клуб. Заедно с него в Конгреса взеха участие: общинският съветник Милен Иванов – делегат на ФК „Изгрев 93“, с. Царевец; кметът на с. Козловец Борис Велев – делегат на  ФК „Земеделец Елит“, с. Козлавец и Радослав Атанасов – делегат на ФК „Бенковски“, с. Българско Сливово. Четиримата делегати отговорно дадоха своя глас и станаха част от избора за ръководител на родния футбол, за следващите четири години.

На Конгреса бяха номинирани трима кандидати за президент на БФС и след гласуването на делегатите, със значително мнозинство от 463 гласа отново бе избран Борислав Михайлов за президент на БФС. За Любослав Пенев гласуваха 36 делегати, а за Ивайло Дражев – 5.