Четири клуба от региона пращат юноши на турнира Юлиян Манзаров
Четири клуба от региона пращат юноши на турнира Юлиян Манзаров / netinfo
Юноши на “Етър- 1924”, “Академик”, “Чумерна” и “Локо” /Г. О./, родени през 1989 и 1990 година са включени в състава на сборния отбор, който ще представя областта на турнира в памет на Юлиян Манзаров. Тимът е поверен на наставника на великотърновската старша възраст Борислав Борисов. От своите възпитаници той взема вратарите Аспарух Ангелов и Илчо Илиев, защитниците Павлик Карабоев, Мирослав Кондов, Самуил Генчев и Даниел Панайотов, полузащитниците и нападателите Валентин Тодоров, Калин Генчев, Милен Михайлов, Красен Костадинов и Николай Стефанов. От горнооряховската школа Борислав борисов ще разчита на Лъчезар Русев, Светослав Пенев и Антон Маринов, от свищовската на Владимир Лазаров и Веселин Петков, от еленската на Светослав Станчев и Илиян Петков. В групата са включени и двама представители на “Ботев” /Враца/- Цветан Владинов и Калоян Цеков.
За първи път в историята си турнирът в памет на загиналия при катастрофата в река Лим талант на “Академик”- Юлияна Манзаров ще се проведе извън Свищов.
“Причината да преместим турнира в Ловеч е отказът на новия ректор на Стопанската академия в Свищов Величко Адамов да настаним отборите в общежитията. Той просто не пожела да направи жест в памет на трагично загиналите деца. Сигурен съм, че студентите щяха да разберат за какво става дума и да приемат неудобствата свързани с настаняването им в името на човещината. В крайна сметка ставаше дума само за три дни”, коментира Валентин Михов.
Президентът на Професионалната лига информира, че в турнира ще участват освен сборния отбор на региона под името “Академик” още “Берое” /Ст. Загора/, “Видима- Раковски”, “Левски” /София/, “Литекс” /Ловеч/, македонския “Пелистер” “Пирин” /Благоевград/ и ЦСКА. Техническата конференция е на 1 септември от 18 часа. На нея ще бъде изтеглен жребият за двете предварителни групи. На следващия ден започват мачовете. Финалните са на 6 септември.