Българи ще рекламират страната ни от Париж до Пекин
Българи ще рекламират страната ни от Париж до Пекин / netinfo

По пътя към присъединяването на България в Европейския съюз страната ни е представяна и рекламирана по най-различни начини. Един от най-нестандартните обаче е пътуването, наречено “По стъпките на българските ханове”. Идеята за него е на Съюза на българите по света "Бъдеще". Целта е да се популяризира българската история и култура и разбира се родните фирми. В градовете, през които ще преминат участниците, ще бъдат раздават рекламни брошури и материали на български общини и фирми, включили се в инициативата. Това съобщи във Велико Търново Александър Градинаров – председател на Съюза на българите по света "Бъдеще" и главен редактор на вестник “Парижки вести – Будилник". Старата столица е един от първите градове, където бе представена идеята.   

Пътуването ще премине през три етапа: Париж – София, София – Москва и Москва – Пекин или близо 14 000 километра. В тази инициатива може да се включи всеки. За да пропътува целия маршрут трябва да плати между 3 и 4 000 евро. Не е задължително участникът да премине през цялото трасе, а само част от него – например София - Букурещ, обясниха организаторите.

Участниците в пътуването ще  преминат общо през 18 държави. Пътуването ще започне на 24 юни в Париж. И докато пътувайки към Пекин участниците ще се возят с леки коли, то на връщане те ще пътуват с влак цели 8 дни до изходната точка - Париж.