Британският посланик на визита във В. Търново и Павликени
Британският посланик на визита във В. Търново и Павликени / Dariknews.bg , архив

Британският посланик Джонатан Алън ще посети Велико Търново и Павликени на 16 и 17 септември. Той ще бъде придружаван от вицеконсула Теодора Манева и Вили Ангелова, съветник в политическия отдел на посолството.

Тази вечер посланикът ще се срещне с британски граждани, живеещи в района на Велико Търново и Павликени. Те ще споделят впечатленията си от живота в България и ще имат възможност да научат повече по темите, които ги вълнуват.

На първия учебен ден, 17 септември, от 9,00 ч. Джонатан Алън ще открие учебната година в ОУ „Климент Охридски" в Павликени, а в 10,00 ч. ще проведе среща с представители на Центъра за междуетнически диалог и толерантност "Амалипе". Ще бъде обсъдена работата на организацията за намаляване на броя на децата, отпадащи от училище.

В 11,00 ч. британският посланик ще се срещне с кмета на Павликени инж. Емануил Манолов, както и с началника на полицията в града Ивайло Христов. Посещението ще продължи със среща с кмета на Велико Търново Даниел Панов и областния управител проф. Пенчо Пенчев от 14,00 ч. Те ще дискутират усвояването на европейските фондове в региона, възможностите за инвестиции, развитието на туризма и отношенията с британските граждани.

В 15,00 ч. Джонатан Алън ще проведе среща с началника на полицията във Велико Търново комисар Живко Коцев, за да разговарят за сътрудничеството с полицията в случаите, когато британски граждани са жертви или извършители на закононарушения.

Визитата на британския посланик във Велико Търново ще завърши с посещение във великотърновска компанията за производство на полиетиленови торбички, където ще бъдат обсъдени  възможностите и предизвикателствата пред бизнеса в България, бизнес климата и опита на фирмата в изпълнението на проекти, финсансирани с европейски средства.