парамедици
парамедици / iStock/Getty Images
Момчето е пострадало след инцидент
По-малкият брат на починалия от коронавирус 19-годишен абитуриент във Велико Търново също е прието в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ в понеделник, съобщи местният вeстник "Борба".

Момченцето е пострадало при падане и си е ударило главата. Прегледано е в Спешно отделение, където дежурните медици му назначили скенер. След това е настанено в отделението по неврохирургия, където е заедно с майка си.

Хоспитализирането на втория син на адвокат Иван Денев, става само 5 дни, след като бащата съобщи публично, че ще съди медици от великотърновската болница за смъртта на големия си син Христо в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ и използва срещу тях серия от квалификации и епитети, включително и в национален ефир.

19-годишният абитуриент е хоспитализиран на 12 юли с положителен PCR тест за коронавирус. 9 дни по-късно състоянието му се влошава и младежът е преместен в реанимацията, където е интубиран. След 10 дни борба за живот, на 31 юли Христо издъхва.

От болницата във Велико Търново сами настояха за проверка на случая и призоваха обществото и медиите да оставят разслледването на компетентните органи: "Във връзка с последния случай на млад великотърновец, загубил битката с Covid - 19, който бе лекуван в болницата и широкия обществен отзук, който предизвика тази трагична новина, както и опитите за създаване на внушения, и манипулиране на истината чрез коментари в социалните мрежи и медии, ръководството на областната болница реши да сезира Изпълнителна агенция "Медицински надзор", която да извърши проверка по случая, за да бъдат изяснени всички обективни факти, информират от пресслужбата на лечебното заведение.

Очакват се резултатите от проверката.