Борислав Евтимов ще помага на Сашо Ангелов  в новия Етър, събират отбора днес
Борислав Евтимов ще помага на Сашо Ангелов в новия Етър, събират отбора днес / Дарик нюз, архив

Борислав Евтимов ще помага на Сашо Ангелов в новия общински футболен клуб "Етър В. Търново". Той ще води и подготовката на юношите старша възраст, така че по всяко време двамата ще са наясно със състоянието на всеки един от футболистите. През последните години Евтимов печелеше първенствата на Зона "В. Търново" с "Етър 1924", а през тази класира старшата възраст за Националната юношеска група U19, така че познава добре качествата на младоците. Преди време той натрупа опит и в Северозападната "В" група с тима на "Спарта".

Сашо Ангелов потвърди, че ще разчита на млади футболисти и ще даде шанс за изява на местните кадри. В състава са селектирани предимно играчи от наборите 1993- 1995 г., като ще има един-двама по-опитни и още толкова по- млади състезатели. Старши треньорът на "виолетовите" бе категоричен, че въпреки младостта на тима самият той си поставя високи цели.

"Нагледахме се на така наречените опитни футболисти от други места, които идват да вземат парите и да си тръгнат след това. Приоритет имат нашите момчета, които до края на сезона трябва да станат мъже. БФС също изисква от клубовете да развиват своите таланти, а това е и правилният път. Смятам, че ще се справим със задачата да изградим силен отбор, който да се представя на ниво и да бъде в челото на класирането. Разбира се, че ще се стремим да бъдем и на върха", каза Сашо Ангелов. Той събира отбора тази вечер от 17,30 ч. на стадион "Ивайло". Намеренията му са да се тренира двуразово, като постепенно ще се увеличават натоварванията на състезателите.