Благотворителен концерт и футболен мач събират средства за болно дете
Благотворителен концерт и футболен мач събират средства за болно дете / netinfo

Благотворителен футболен мач ще се играе в сряда на стадиона в село Първомайци. Средствата събрани от срещата ще бъдат дарени за лечение на 5-годишната Едита Цвяткова. В помощ на момиченцето, тази вечер ще се състои и благотворителен концерт в читалище „Напредък” в Горна Оряховица.

5-годишната Едита Цвяткова страда от онкологично заболяване, което може да бъде лекувано във Франция. За лечението й са необходими близо 60 000 евро. Инициативата в помощ на момиченцето, започна от директорката на детската градина в Първомайци Елисавета Иларионова, която посещава малкото момиче. След това продължи и в цялата община.

Кметът инж. Йордан Михтиев направи специално обръщение към гражданите като ги призова да помогнат, кой с каквото може за лечението на Едита. Общинските съветници, гласуваха сумата от 1000 лв. В различни магазини, институции и обществени сгради в Горна Оряховица са поставени дарителници, в които се събират средства за лечението на момиченцето. С проблема се ангажира и местната структура на българската асоциация на онкоболните.

В читалище „Напредък” от 17.30 часа ще започне благотворителния концерт, средствата от който ще бъдат предоставени на семейството на Едита за нейното лечение. В него ще участват всички възрастови групи на формация „Патиланци”, състав за авангардни танци „Алекс”, модерен балет ”Етна”, клуб по модерен балет „Актив” и децата отдетска градина ”Здравец”в Първомайци.

Утре от 17,00 ч на стадиона в Първомайци ще се проведе футболен мач също с благотворителна цел. На терена срещу тима на Локомотив Горна Оряховица ще се изправи сборен отбор от играчи на Първомайци и Поликраище. Средствата, събрани от футболната среща, също ще отидат за лечението на 5-годишната Едита. Организатори на благотворителната проява са община Горна Оряховица, кметство Първомайци и детската градина в селото.