Бивш футболист на Борусия /Дортмунд/ членува във великотърновския фенклуб на Кайзерслаутерн
Бивш футболист на Борусия /Дортмунд/ членува във великотърновския фенклуб на Кайзерслаутерн / Личен архив

Великотърновският фенклуб на “Кайзерслаутерн" се сдоби с нов член. Любопитното е, че става дума за бивш футболист на "Борусия" /Дортмунд/. Аманд Тайс научил за фенклуба в старата столица и пожелал да стане негов член.

Тайс изпратил във В. Търново книга за 100- годишния юбилей на "Борусия", чиито цветове е защитавал от 1977 до 1980 г. като десен защитник. Той е играл още в "Нюрнберг", "Кикерс" (Офенбах) и "Фортуна" (Дюселдорф) и има впечатляващите 296 мача и 28 гола в Бундеслигата. В момента се занимава с търговия на керамика, разказа председателят на фенклуба под Царевец Веселин Комитов. В началото на миналата седмица той е бил специален гост на вицепрезидента на БФС Михаил Касабов.

Г-н Комитов е получил покана от него, която е свързана 20- ата годишнина от мача за КЕШ "Етър"- "Кайзерслаутерн", почетена във В. Търново през септември. Тогава фенклубът откри специална изложба и пусна уникална значка с емблемите на двата клуба, както и две юбилейни картички. След празненството Веско Комитов е изпратил папки с материали, свързани с честването и публикациите за него, включително и във вестник “Борба”, при това преведени на немски, на 12 адреса.

Освен в БФС, писмата са получени още във ФИФА, УЕФА, Германския футболен съюз, Кайзерслаутерн и т.н. Първи реагирали от нашия Футболен съюз и го поканили на среща. На нея, в присъствието на президента на БФС Борислав Михайлов и ексначалника на международния отдел на централата Бончо Тодоров, Веселин Комитов получил специален подарък за бившия президент на "Кайзерслаутерн" и патрон на великотърновския фенклуб Норберт Тинес.

От БФС му изпращат луксозна кутия с две маркови вина и сомелиерски принадлежности, както и визитка с послание: "Скъпи приятелю, с много поздрави: Михаил Касабов". "Вече се обадих на Тинес, той беше много доволен и развълнуван. Сега е на 71 г., има здравословни проблеми и жестът го трогна. Обещах да му изпратя подаръка по куриер", разказа Веселин Комитов. Той подарил на Бончо Тодоров, който е най-големият колекционер на значки в България, юбилейната значка за годишнината и получил комплименти за качеството на издадения в ограничен тираж от 100 бройки артикул.