Безпроблемна победа на виолетовите над павликенци
Безпроблемна победа на виолетовите над павликенци / Дарик нюз, архив

Пет безответни гола забиха етърци в мрежата на павликенци и им показаха, че ако искат да запазят мястото си в групата ще трябва сериозно да се постараят в следващите кръгове. С победата “виолетовите” се изравниха по точки с горнооряховските локомотивци, които паднаха в къщи с 0:3 от “Локомотив” /Мездра/ и двата тима разделят 3-4 място. С ранен гол на Байдаков великотърновци поведоха на стадиона в Лесичери пред около 600 зрители. В 5- ата минута, след центриране отдясно, нападателят, който бе с гръб към вратата с параболичен удар прехвърля стража на домакините Румен Русев за 0:1.

Секунди по- рано Илко Трифонов стреля отляво от свободен удар директно във вратата, но Русев боксира топката в корнер.

В 11- ата минута Николаев центрира от фланга, грабнатата от силния вятър топка промени посоката си и едва не влеза в мрежата на павликенци.

В тези минути домакините, голяма част от които са бивши етърци, също атакуваха, но разчитаха предимно на центрирания пред Венци Димитров.

В средата на полувремето след корнер новото попълнение на “виолетовите” Мариян Блажев с глава изпрати кълбото в десния страничен стълб на Русев.

Малко по- късно Емрах Шабан от добра позиция би в ръцете на Венци Димитров, а в края на полувремето Байдаков открадна топката и стреля до гредата.

Второто полувреме тръгна с удар на Николаев от фаул от границата на наказателното поле, преминал на педя над напречната греда.

В 52- ата минута след центриране от отдясно Илко Трифонов с глава вдигна на 0:2.

Отговорът на павликенци бе диагонален шут на Милен Михайлов в левия стълб зад Венци Димитров.

Третото попадение в полза на етърци падна в 72- ата минута, когато Блажев центрира отляво и Байдаков с глава технично се разписа за 0:3.

След още девет минути Николай Иванов с прехвърлящ удар направи 0:4.

В последните секунди на редовното време Николай Николаев от 30 метра прехвърля Румен Русев за 0:5.

ОФК „Павликени”: Русев, Николаев /46 Ст. Стефанов/, Гецов, Св. Йорданов, Шипкалиев, Шабан, М. Кръстев /73 Б. Стоянов/, Златков /55 Михайлов/, Св. Стоянов, Гинчев, Д. Кушев.

„Етър ВТ”: Димитров, Ангелов, Бисеров, Ванков /74 Колев/, Блажев, Трифонов, Пенев /78 Н. Иванов/, Николаев, Байдаков, Чирпанов, Тодоров /85 Борисов/.