Без семки и цигари на резервните скамейки и във “В” група
Без семки и цигари на резервните скамейки и във “В” група / netinfo
Яденето на семки, пушенето на цигари и говоренето по мобилни телефони от седящите на резервните скамейки по време на мачове е забранено и в аматьорския футбол, съобщи председателя на Спортно- техническата комисия към Зоналния съвет на БФС във В. Търново Величко Цончев. Той предупреди за нововъведението президентите и треньорите на клубовете от Северозападната “В” група, по време на днешната предсезонна среща в Старата столица. Забраната спусната от УЕФА и ФИФА бе оповестена официално преди седмица по време на семинара на делегатите в професионалния футбол. Глобата за нарушение на изискването, за което ще следят четвъртите съдии, е 3000 лева.
Няколко клуба са натрупали по 3-4 глоби от по 250 лева за липса на видеозапис на срещите им за първенство на нашата “В” група, предупреди шефа на Зоната Георги Велинов. Парите ще бъда удържани от депозитите внесени от отборите преди началото на сезона. Според председателя на Зоналния съвет есенния дял от шампионата е преминал на добро ниво, без фрапиращи случаи на грозни сцени по терените. Г-н Велинов призна, че все още има пропуски от съдийско естество, но подчерта, че те “в никакъв случай не са умишлено, а са част от развитието на арбитрите”.
“Както състезателите ви грешат, така го правят и съдиите. Понякога е много трудно за съвсем кратък отрязък от време да се прецени дадена ситуация и да се вземе правилното решение. За това апелирам за вашето търпение”, каза Георги Велинов.
Представителят на “Бдин” /Видин/ Йордан Петков поиска плевенския рефер Румен Христов да не бъде назначаван на мачовете на неговия отбор. Същото желание веднага изяви и президента на лидера в класирането “Ботев” /Криводол/ Петьо Дончев. Той помоли и за промяна на наказанието на тима му един мач без публика, заради ексцесии именно по време на двубоя с “Бдин”, ръководен от Христов. В първия кръг криводолци приемат “Ботев” /Враца/ и според шефа им е по- добре да бъдат лишени от домакинство от колкото да се изисква да не пуснат зрители на стадиона, тъй като заради близостта с Враца и очакваната многобройна публика от там, е възможно да се стигне до сблъсъци около съоражението и нахлуване на зрители в него.
Шефът на Дисциплинарната комисия проф. Михаил Харалампиев апелира към клубните началници да подобрят възпитателната работа с футболистите, защото 25- 30 % от показаните картони са за оспорване на съдийски решения.
“Ние сме в една лодка и трябва да си помагаме взаимно. Нашата комисия взема решения на базата на докладите на длъжностните лица и описаното в протоколите. Вие възпитавайте футболистите си, за да имаме ние по- малко работа и съответно да плащате по- малко глоби. Така всички ще сме доволни”, каза Михаил Харалампиев. Той предупреди представителите на клубовете, че е абсолютно забранено по време на мачовете да ходят при делегатите и да им искат обяснения за отсъжданията на арбитрите.