Байдаков с два гола и асистенция за важна победа на етърци
Байдаков с два гола и асистенция за важна победа на етърци / Дарик нюз, архив

„Етър ВТ” постигна важна победа с 3:0 срещу „Ботев” (Луковит) и го свали от първото място в Северозападната „В” група. След днешния кръг лидер е „Локомотив” (Горна Оряховица) след 3:0 като гост на „Партизан” в Червен бряг, а „виолетовите” разделят второто с „Локомотив” (Мездра).

С натиск на етърци започна срещата в Дебелец и още в първите минути удари на Ангелов и Колев застрашиха вратата на съперника. В 13-ата минута Димитър Байдаков се пребори за топката и подаде на Светослав Караиванов, който отблизо вкара за 1:0 и вдигна на крака публиката. Последваха нови хубави атаки на домакините, като при първата Колев проби на скорост отдясно и намери Мартин Николов, който стреля до гредата, а при втората удар на Караиванов от въздуха бе спасен от вратаря на „Ботев”. Тимът от Луковит застраши вратата на домакините за първи път след половин час игра, но Венци Димитров излезе навреме и изчисти топката пред връхлитащия Блажев. В 42-рата минута Илко Трифонов изведе в коридор Димитър Байдаков, който вдигна на 2:0 с шут край плонжа на вратаря на „Ботев” Манолов.

Още при първата си атака след почивката великотърновци можеха да направят разликата в резултата класическа, но вратарят на гостите спаси изстрел на Караиванов. В 62-рата минута обаче Байдаков, изиграл поредния си силен мач тази есен, открадна топката от съперник, напредна и вдигна на 3:0. Точно 20 минути по-късно „виолетовите” получиха дузпа за нарушение срещу Николаев, но Илко Трифонов нацели гредата от бялата точка и резултатът остана непроменен. В самия край на срещата стражът на „Ботев” извади изстрели на Тодоров и Додуров.

„Етър ВТ”: Димитров, Николов, Колев (54 - Тодоров), М. Иванов, Ангелов, Караиванов (77 – Н. Иванов), Петров, Николаев, Байдаков, Чирпанов, Трифонов (85 – Додуров).