Б. Борисов: Станишев да каже защо нямаше първа копка на Южен поток
Б. Борисов: Станишев да каже защо нямаше първа копка на Южен поток / Дарик нюз
Б. Борисов: Станишев да каже защо нямаше първа копка на Южен поток
66923
Б. Борисов: Станишев да каже защо нямаше първа копка на Южен поток
  • Б. Борисов: Станишев да каже защо нямаше първа копка на Южен поток

Сергей Станишев да спре да говори лъжи и да каже защо вчера не бе направена първа копка на Южен поток, коментира във В. Търново Бойко Борисов. Експремиерът посети областната болница в старата столица, където с близо 9 милиона лева отпуснати по оперативна програма „Регионално развитие” и от правителството на ГЕРБ бе реконструиран и снабден с модерна техника Диагностичен център за онкологични заболявания.
Бойко Борисов обвини лидерът на БСП Сергей Станишев, че е говорил абсолютни лъжи на срещата с кметовете, твърдейки, че при управлението на ГЕРБ общините са били изолирани. Председателят на ГЕРБ даде като пример кметове на БСП в Перник, Шумен, и други населени места, с които е работил активно и се е срещал десетки пъти. Той апелира към журналистите да изискат запис на Канал 1 от интервю на външния министър Кристиян Вигенин в САЩ, в което той твърди, че ще се строи седми блок на АЕЦ Козлодуй.
“Това означава, че те лъжат хората, че ще стоят Белене. На практика те вече единия реактор от Белене са го прехвърлили в Козлодуй. Каква Белене ще правят. Сега наново ще поръчват реактори ли?, попита Бойко Борисов.

Бившият премиер призова министъра на здравеопазването д-р Таня Андреева да не сменя управителят на великотърновската болница д-р Гецов, както се очаква, само защото е от ГЕРБ и припомни, че са я назначили за шеф на болницата в Шейново без да са се интересували от партийната и принадлежност.

Чуйте Бойко Борисов в звуковия файл.