Австрийски музикални седмици гостуват във Вeлико Търново
Австрийски музикални седмици гостуват във Вeлико Търново / плакат: организатори

XVII-тото издание на Австрийските музикални седмици ще бъде отбелязано във Велико Търново с две културни събития. Тази вечер в Клуб Мелон ценителите на джаза ще могат да се запознаят с творчеството на австрийската джаз-формация Nee. В състава й влизат Кристоф Валдер, валдхорна, Макс Нагл, саксофон и Клеменс Венгер, клавиши. Композициите на Nee са характерни с това, че популярни джаз- парчета се обработват с помощта на компютър, като след това се аранжират и изпълняват. Концертът ще започне в 21.30 часа във великотърновския клуб.

Другото културно събитие предвижда концерт с участието на солистката Ула Пилц от Австрия, който се организира на 17 април от 19,00 часа в Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов". В програмата са включени произведения на Моцарт, Шьонберг, Щраус и Вебер, а диригент на концерта е доц. Атанас Варадинов.

Австрийските музикални седмици тази година се провеждат в периода 4 април - 19 април, като културните дестинации са градовете  София, Пловдив, Варна, Русе, Велико Търново, Стара Загора, Бургас, Шумен и Габрово. Фестивалът включва 22 концерта. Тазгодишното издание е под почетния патронаж на вицепрезидента на Република България г-жа Маргарита Попова и е израз на тесните културни връзки между България и Австрия в областта на културата.