Алпийски клуб Трапезица - 1957 навърши 50 години
Алпийски клуб Трапезица - 1957 навърши 50 години / netinfo
Сборник посветен на 50 годишния си юбилей издаде Алпийски клуб “Трапезица - 1957”. Книгата се състои от 4 части. В първата се разказва историята на клуба, а във втората алпинистите Калин Гърбов, Милен Видиновски и Стефан Петров представят статистически данни за класиранията в състезанията на членове на алпийските клубове “Трапезица - 1957” и “Еделвайс”. В третата част са селектирани биографиите на учредителите на клуба, публикувани са спомени и части от личните дневници на някои алпинисти. Последната част на сборника включва библиографска справка за публикациите в националния и местния печат за дейността и изявите на клуба.
Рецензент на сборника е проф. Малчо Малчев – заслужил майстор на спорта по алпинизъм и заместник ректор на Шуменския университет. Част от авторския колектив е и историкът д-р Васил Мутафов.
По повод 50-годишния юбилей на Алпийския клуб на 21 септември от 18.00 часа в Изложбени зали “Рафаел Михайлов” във Велико Търново ще бъде представена изложба от близо 150 фотографии, картини и отличия от архива на клуба.
Третата проява посветена на 50-тата годишнина на Алпийския клуб е на 13 и 14 октомври, когато ще се проведе Открито първенство по състезателно катарене в Двореца на културата и спорта в Старата столица.
Повече за създаването на аллпийския клуб, чуйте в прикачения файл от председателя на Туристическо дружество “Трапезица – 1902” Паскал Паскалев.