Акция “Спри! Давам път на пешеходец!” правят в Г.Оряховица
Акция “Спри! Давам път на пешеходец!” правят в Г.Оряховица / DarikNews.bg, архив

Акцията „Спри! Давам път на пешеходец!” инициират Община Горна Оряховица, Горнооряховски младежки парламент и Сдружение „Младежка толерантност”.

На 21 ноември пред детски градини и училища,  доброволци от двете младежки сдружения ще раздават стикери с мотото на кампанията. Младежите ще бъдат облечени в светлоотразителни жилетки и ще привлекат вниманието  на всички участници в движението.


Инициативата „Спри! Давам път на пешеходец!” стартира преди пет години във Варна, а целта е да се повиши ангажираността на всички шофьори и да се припомни на участниците в движението да бъдат взаимно толерантни на пътя.


Инициативата на Община Горна Оряховица, Горнооряховския младежки парламент и Сдружение „Младежка толерантност” е посветена на Световния ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия. Идеята е да бъде отдадена дълбока почит към загиналите при пътни инциденти и да бъдат изразени съболезнования към близките на жертвите на катастрофи.

На този ден се изразява и благодарността към полицаите, пожарникарите, лекарите и към всички, които всеки ден оказват помощ и съдействие на пострадалите и се борят за техния живот.