Академик /Свищов/ с първи три точки в  Б група, победи в Гълъбово
Академик /Свищов/ с първи три точки в Б група, победи в Гълъбово / Дарик нюз, архив

Отборът на „Академик” /Свищов/ постигна първа победа след завръщането си в „Б” група. „Студентите” записаха успех с 3:1 при гостуването на друг новак „Ботев” /Гълъбово/.

Ден преди мача бе картотекиран опитният защитник Радослав Бачев, който изведе тима с капитанската лента и внесе необходимото спокойствие в отбраната.

Съперниците направиха зрелищен и двуостър мач, като още в 16- ата минута домакините получиха право на дузпа. Вратарят Руслан Йончев обаче спаси удара на Кьосев от бялата точка и равенството се запази.

В 21- ата минута, след разбъркване в наказателното полел на гостите Исус Ангелов бе най-съобразителен и промуши топката в мрежата за 1:0.

120 секунди по- късно Евгени Игнатов центрира пред вратата и Кристиян Тафраджийски с глава изравни.

В 26- ата минута се стигна до пълен обрат, след като Тафраджийски с далечен удар се разписа за 1:2. „Студентите” продължиха да атакуват опасно и точно преди почивката след двойно подаване с Иво Михайлов младият Антони Иванов бе изведен на добра позиция и вкара за 1:3.

През втората част темпото не спадна, като и двата тима заложиха на открит и нападателен футбол, но вратарите бяха на висота. Гостите можеха да вкарат и четвърти гол, но Евгени Игнатов на два пъти, Добри Петров и Мартин Методиев пропуснаха отлични положения. Към края на мача пък домакините от Гълъбово натиснаха здраво и се наложи ва Руслан Йончев да спасява.

„Академик”: Йончев, Хр. Михайлов, Бачев, Граматиков, Ангелов, Им. Михайлов, В. Георгиев, Игнатов, Ант. Иванов (63 Тодоров), Пр. Антонов (71 Петров), Тафраджийски (58 Методиев).