56 безработни от Велико Търново ще се включат в курсове за преквалификация
56 безработни от Велико Търново ще се включат в курсове за преквалификация / netinfo
Квалификационни курсове за безработни ще стартират от 3 май във Велико Търново, съобщи шефът на Дирекция “Бюро по труда” Сатя Иванова. 65 безработни ще бъдат включени в курсовете от Община Велико Търново. 20 от тях ще преминат курсове по компютърна грамотност, 15 за сътрудници в малкия и среден бизнес, 15 за монтьори и 15 за готвачи.
25 безработни от Община Елена също ще бъдат включени в курсовете за преквалификация - 15 за готвачи и 10 за шивачи.
Продължава набирането на сезонни работници за Испания, област Алмерия, каза още Сатя Иванова. За цялата страна е одобрена квота от 60 работни места за шофьори на камиони. Условията са кандидатите да са на възраст до 50 години и да имат две години стаж. Езикови познания не се изискват. Месечното възнаграждение е 1600 евро. Всички кандидати подали документи ще преминат предварителен изпит.
За Испания са обявени и две работни места за механик на камион. Заплатата е 1100 евро и условията са кандидатите да са на възраст до 50 години и да имат две години стаж. И за двете оферти транспортът за Испания е за сметка на работодателя. Необходимите документи за кандидатстване са молба, копие от диплома за професионално образоване, копие на трудова книжка и международен паспорт. Те се подават в Дирекция “Бюро по труда" Велико Търново до 11 май.