45 делегати от Великотъронвска област участват в конгреса на НДСВ
45 делегати от Великотъронвска област участват в конгреса на НДСВ / netinfo

45 делегати от Великотърновска област ще участват в Четвъртия редовен конгрес на НДСВ в Габрово тази събота. 22-ма са представителите, излъчени от общинската организация на партията във В.Търново. Останалите делегати са избрани на квотен принцип от останалите общинските организации на НДСВ в областта.

Очаква се конгресът да бъде открит в 11,00 часа с приветствено слово на лидера на партията Симеон Сакскуборгготски. По време на форума ще бъде направен критичен анализ на свършеното до сега, ще се гласуват промени в Устава и в наименованието на партията.

Делегатите ще обсъдят три резолюции, свързани с предприемането на законодателни мерки срещу купуването на гласове, с реформата в МВР и с мерките, които трябва да предприеме страната за преодоляване последиците от световната финансова криза. На форума ще бъде гласуван и предизборен манифест.

Според председателя на щаба по подготовката на конгреса Христина Христова предложените промени в Устава са в посока отваряне на партията към нейните членове и симпатизанти и към увеличаване на демократичните принципи в НДСВ.