/ sxc.hu, архив
29-годишен мъж от Велико Търново е обвинен в държането на порнографски материали, съобщи за Дарик Велико Търново говорителят на ОД на МВР-Велико Търново Марияна Христова. 

Ще съдят мъж за порнографски материали, изнасилване и незаконно държане на оръжие

Тя уточни, че в хода на разследването е установено, че през месец май миналата година К. Е., известен на полицията и осъждан в ползван от него имот, находящ се на територията на Велико Търново, е държал за себе си в дисковото пространство на преносим компютър и карта памет на мобилен телефон 260 порнографски файла.

Фотограф снимал порно на плажа във Варна

След доклад на материалите в прокуратурата К. Е. е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 159 ал.6 от НК. Пред разследващите той е направил пълни самопризнания. Наложена му е мярка за неотклонение "подписка".

Мариана Христова категорично отрече излязлата в медиите информация, че става въпрос за задържан мъж, извършвал сексуални престъпления срещу деца в Съединените щати. По думите й акцията, която са извършили служители на ГДБОП, чрез която са задържали мъж, издирван с червена бюлетина на Интерпол е различна и няма нищо общо със случая във Велико Търново.

Окръжен съд върна за ново разглеждане дело за държане и разпространение на порнографски материали

"Този случай няма нищо общо с ГДБОП и не знам защо има медии, които обвързват двете неща. Случката с 29-годишния великотърновец, в който са намерени порнографски материали, е от миналата година просто сега е привлечен като обвиняем", обясни Марияна Христова.