27 туристически продукции се конкурират във Филмов фестивал
27 туристически продукции се конкурират във Филмов фестивал / netinfo
27 туристически филми участват в четвъртото издание на Филмовия фестивал “На източния бряг на Европа”, който е част от международното изложение “Културен туризъм”.

Филмите представят културно-историческото наследство и туристически потенциал на България. Те са разпределени в четири категории – филми, представящи туристическа дестинация, филми, популяризиращи туристически продукт, филми за дейността на компания от сферата на туризма и последната категория е за телевизионно предаване, представящо културно-историческото наследство на страната.

Фестивалът ще продължи до 18 април, когато ще бъдат връчени наградите на победителите в съответните категории. Общият награден фонд е 10 000 лева.

Филмите ще се оценяват от жури, съставено от представители на Министерство на културата, Държавна агенция по туризъм, Националния филмов център, Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация, преподаватели от Национална академия за театрално и филмово изкуство, Нов български университет и Бургаски свободен университет.

Целта на филмовият фестивал е да популяризира България като интересна и привлекателна туристическа дестинация и да насърчи създаването на съвременни филмови и рекламни продукции за туризъм, обясни режисьорът Антони Цонев, който е член на журито, оценяващо представените филми.
Чуйте повече в прикачения файл: