22-годишен младеж остана без далак след побой в Свищов
22-годишен младеж остана без далак след побой в Свищов / Дарик нюз, архив

Трима мъже са задържани в Свищов за побой, възникнал след пиянски запой в заведение в града. Вчера, около 2.30 ч. е получен сигнал от Спешна помощ в Свищов за приет при тях 22-годишен мъж от Плевен с болки в коремната област. По негови данни бил пострадал при побой до нощно заведение. Изпратеният полицейски екип, установил, че инцидентът е станал половин час по- рано.

В хода на разследването е изяснено, че в заведение е възникнал скандал за момиче между две студентски компании, употребили солидно количество алкохол. Младежите излезли навън и се сбили. 22-годишният К. Б. от Плевен бил нападнат от 22-годишният Д. Д. от Доспат, 20-годишният Р. В. от с. Караманово и 20-годишният Л. Д. от врачанското село Попица, всички неизвестни на полицията. В опита си да защити К. Б. пострадалият Т. Г. е  бил нападнат от младежи, за които не може да даде конкретни обяснения. По думите му те са  го повалили на земята и са му нанесли удари и ритници по цялото тяло.

По-късно Т. Г. се почуствал зле и потърсил медицинска помощ. След прегледа е транспортиран в Плевен, където е опериран и му е отстранен далака. По случая в полицейското управление е започнато досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда. Тримата нападатели са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. Работата по изясняване на случая продължава.